Plastimo

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

De plastimo range rolreefsystemen staat voor 40 jaar hogedruk spuittechnniek en het verwerken van kusststof materialen. Ontworpen voor schepen van 4 tot 31 meter, voldoen onze voorzeilrolreefsystemen aan de behoeften van alle zeilers, zowel gevorderden als beginners. Gemakkelijk te bedienen, vrijwel onderhoudsvrij, betrouwbaar en draagt bij aan betere zeilprestaties.

Welk plastimosysteem kunt u kiezen?

Allereerst begint u bij de lengte.

Bij Plastimo heeft u de keuze uit 4 modellen voor schepen van 4 tot 13 meter. Terwijl de lengte van de zeilboot belangrijk is, speelt ook de dikte van de voorstag en het formaat van het voorzeil een rol. Bij voorbeeld, in  geval van een schip van 6 meter, zal het model 406 het beste zijn. Echter als het formaat van het grootzeil groter is dan het aanbevolen formaat is het model 609 een beter keuze.

406 (4-6 m) via website leverbaar,
609 (6-9 m) via website leverbaar,
811 (8-11 m) telefonisch te bestellen 085-2737185,
1012 en 1213 (beide geschikt voor zeilboten van 10-13 m alleen leverbaar met het t profiel) telefonisch te bestellen 085-2737185.

Dan heeft u per serie twee keuzes.

1) enkele groef (s serie) of een dubbele groef (t serie)l.

S serie: De S serie heeft een enkele groef (S staat voor Single). Het gepatenteerde assemblagesysteem maakt een eenvoudige installatie mogelijk zonder dat de mast gestreken hoeft te worden.

T series: De T serie heeft twee groeven (T staat voor Twin), waardoor het reefsysteem bij wedstrijdzeilen als voorstagprofiel met twee groeven kan worden gebruikt. Het is ook mogleijk twee voorzeilen te zetten in plaats van een spinaker.

2) Stevenplaat of spanshroefbevestiging (Keuze alleen noodzakelijk bij de 406 en 609)

- De meeste zeilschepen hebben een stevenplaat om de voorstag aan te bevestigen. De stevenplaten hebben meerdere gaten om de posistie van het staan wand aan te passen. De stevenplaatbevestiging maakt het ook mogelijk de trommel zo laag mogelijk te plaatsen.

- De spaanschroefbevestiging maakt nog accuratere aanpassingen mogelijk. De trommel zal echter hogerr worden geplaatst, afhankelijk van het formaat van de spanschroef.

 

10.0 out of 10 based on 57 ratings.