Tips voor de komende winter.

Vaak is erbij de gemiddelde watersporter de vraag wat gaan we doen met de boot. Uit het water of in het water laten. In beide gevallen zijn voor- en nadelen op te noemen. Hieronder vindt u een overzicht met de plus punten en welke maatregelen u moet treffen om de boot goed de winter door te loodsen.

Uw Boot blijft in het water:

Voordeel:

  • Kans op vorst in de boot minder snel.

Nadelen:

  • Boot kan niet in zijn geheel worden nagekeken.
  • Sneller prooi voor wind en water.          

Als u voor deze optie kiest controleert u dan wel de landvasten. Let daarbij op of er geen zwakke plekken zijn. Let dan met name op de punten waarop ze altijd vast liggen. Vergeet ook niet de boot goed af te dekken en zorg ervoor dat binnen dringen van water tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast raden we aan om in periodes van slecht weer of stevige vorst regelmatig bij de boot te kijken om polshoogte te nemen.

Heeft u nieuwe landvasten nodig? Bekijk dan ons assortiment landvasten eens.

Uw boot gaat uit het water:

Voordeel:

  • De hele boot kan goed worden geïnspecteerd.

Nadelen:

  • Op het land hebben boten eerder last van vorst dan dat de boot in het water blijft liggen. Dit komt doordat lucht veel sneller afkoelt dan water. Hierdoor ontstaan er eerder bevriezingen. Uiteraard is dit nadeel niet van toepassing als de boot overdekt en verwarmd wordt gestald.
Algemene tips voor het winterklaar maken van uw boot:

Of u nu kiest om uw boot in het water te laten of uit het water te halen u zult de boot moeten voorbereiden op de winter. Hieronder vindt u een korte omschrijving over hoe u uw boot winterklaar kan maken.

Allereerst begint het winterklaar maken van uw boot met het aftappen van alle vloeistofsystemen zoals koelwater, drinkwater en toilet. Ook de bilgepomp moet hierbij niet vergeten worden. Zo nodig kunt u de systemen vullen met milieuvriendelijke antivries. Water zet bij vorst namelijk ongeveer 8-9 % uit en daar kunnen koppelstukken, cilinderkoppen en zwanenhalzen niet tegen. Vorstbescherming is in deze systemen dus van levensbelang.

Vergeet daarnaast ook niet om alle vitale onderdelen van de boot grondig te (laten) inspecteren. Dat geldt met name voor de schroefasafdichting, de anodes en de motor.

De volgende maatregel die u ook kunt nemen is de benzine/diesel tank volledig aftanken. Hierdoor is de kans dat er vocht in de tank komt tot een minimum beperkt.

Verstandig is het ook om alle bederfelijke spullen, papier zwemvesten, zeiljassen, kussens etc uit de boot te halen. Door de hoge luchtvochtigheid in de winter kunnen schimmels snel ontstaan. Ook in kleding en kussens. Hierdoor is het neerzetten van chemische- (vochtvreters) en/of elektrische luchtontvochtigers in de boot geen overbodige luxe.

Voor de accu is de mogelijkheid om deze tijdens de winter aan druppellader te doen zodat de accu in conditie blijft. Het is erg aan te bevelen om de accu’s tijdens de winter van boord te halen. Dit geldt ook voor de gasflessen.

Houd u er rekening mee dat erop brandblussers, reddingsvesten en –vlotten, noodsignalen en de verbandtrommel een beperkte houdbaarheid hebben. Het is raadzaam om deze middelen, te controleren, laten keuren en desgewenst te vervangen.

Heeft u een zeilboot? Dan zijn nog de volgende stappen nodig om de boot goed de winter door te krijgen:

  • Denk bijv. aan uw zeilen. Om de kwaliteit te waarborgen is het zinvol om deze tijdens de winter binnen neer te leggen zodat schimmel geen kans krijgt door het vocht.
  • Ook is de winter een uitgelezen kans om uw tuigage en vallen te controleren op eventuele zwakke punten. Komt u plekken tegen die vervangen dienen te worden of twijfelt u. Neemt u dan contact op met Miedema Sails. Zij kunnen u voorzien van een deskundig advies en/of u helpen om uw tuigage weer als nieuw te krijgen. 
Winterchecklist:

Op onderstaande link vindt u een uitgebreide winterchecklist van de anwb voor het winterklaar maken van uw boot.